Početnaandrew marc, Carrefour, Mango, Shoes, Zalando, OTTO, Trivago, Balsamik, Heeliana, Subito, BMV
Bezbolno provjerite stanje želučane kiseline uz pomoć ovog jednostavnog testa


Kakva je vaša, provjerite ovim brzinskim testom sa salatom ili sokom.

LJUDI obično nisu svjesni važnosti zdrave želučane kiseline. Ta se tema obično spominje kada je kiselina prejaka pa izaziva žgaravicu i druge probavne smetnje, no kiselina može biti i slaba, a tada, iako to ne primjećujete, nastaju problemi koji vas mogu stajati zdravlja i linije. 

Zato je važno znate kakva je vaša kiselina u želudcu, a sudeći prema pisanjima stručnjaka, rješenje bi mogao biti sok od cikle. 

No za početak ćemo objasniti čemu kiselina zapravo služi i što se događa ako je ona preslaba. 

Za zdrav organizam potrebna je i zdrava količina želučane kiseline. Prejaka kiselina snažno će utjecati na probavne smetnje, dok će vam preslaba ili nedostatna količina kiseline u želudcu štetiti jer nećete moći dobro probaviti proteine i vitamin B12, uz sve ostale boljke koje ćete moći primijetiti i sami. Od nadutosti i plinova, osjetljivosti na pojedine namirnice, bolova u trbuhu. 

Ali, najvažniji su proteini i vitamin B12. Ako je vaša kiselina slaba, nećete moći probaviti proteine, odnosno, oni će se nakon probavljanja taložiti kao frakcije proteina u tankom crijevu, a neće se pretvoriti u organizmu u prijeko potrebne aminokiseline. Što se tiče vitamina B12, loša će probava utjecati na njegovu smanjenu apsorpciju, a rezultat bi mogao biti konstantan umor i nedostatak energije. 

Zato je kiselina jako važna, a kakva je vaša, provjerite brzinskim testom. Uz pomoć cikle ili soka od cikle. 

Za test je potrebno pojesti zdjelicu salate od cikle ili popiti nekoliko žlica čistog soka od cikle. Nakon toga, malo pričekajte te se zatim popiškite i provjerite boju svog urina. Ako je nakon konzumiranja cikle urin ostao proziran, tek blago žut, vaša je kiselina u redu. No ako je urin poprimio laganu crvenkastu ili roskastu boju, to je znak da vam je kiselina preslaba. U tom biste se slučaju za lijek trebali obratiti gastroenterologu koji će istražiti uzrok slabe kiseline te pronaći najbolji lijek. 

Inače, problem slabe kiseline puno je rjeđi od problema njezinog pojačanog lučenja, ali su simptomi relativno slični - nadutost, osjećaj težine, plinovi... Sve osim žgaravice. 

loading...